Gözyaşı Küveti

   


    Yazmak, öğretmek ve öğrenmek…..  Anlamaya çalıştığınızda bu güne değin yaptığınız tüm şeyler arasında en zor ve kendinizle inanılmaz bir savaş içerisinde olacağınız değerler. Kendinizi bu anlamda sorgulamadınız bile değil mi? Irk, renk, dil ve din uğruna verilen mücadeleler hakkında kaçınız kafanızı yordu? Tanrı sizden ne istedi, siz ne yaptınız?

    Hepimizin bu toplumda birer birey olarak sorumluluklarımız var kimimiz anne ve baba olarak, kimimiz çocuk ve kimimiz sosyal öğretiler üzerine sorumluluk sahibi birer görevli ve kimimiz ne haltsa o işte. İşin özü hepimiz öyle yada böyle aç insanlarız, açlığımız insanlığa ve eğitime.  Göremediğimiz, anlayamadığımız, anlam yükleyemediğimiz yada bunu arzulamadığımız çok şey var gözümüzü kapadığımız, körlüğümüz ne o zaman.?

    Yerküre üzerinde binlerce yıldır savaşlar var ve bunun hakkında her birimizin aklı doğrultusunda ufakta olsa bir fikri, fikrinden kaynaklı endişesi, endişesinden doğan korkusu, korkusundan kaynaklanan vurdum duymazlığı ve belki de bunun adı cesaretsizlik. Hesap edilemeyen tüm bu değerlerin ortak adı ise cehalet.

    Hangi dil, ırk ve dinden olursanız olun hepiniz Tanrıya sığındınız ve ibadet geleneklerinizi bir çıkış olarak varsaydınız öyle değil mi? Peki; ilk yazılı dinlerden bu yana hanginiz size kolay gelen bu ibadetin ötesine çıktınız, hanginiz anlamaya çalıştı?

    Yaşadığımız toplumlar bizlere farklı sorumluluklar yüklemekte ve çok büyük bir kısmımız vakti geldiğinde bir ebeveyn oluyoruz, fakat ondan öte bir insanız. Peki bizi insan yapan sadece konuşuyor olmamız mı? İnsan konuşmayı anlamaya çalışarak öğrendi çünkü düşünmeye eğilimi olanlardık biz.

    Çok savaşlar yaptık, çok kanlar döküp, çok kurbanlar verdik ama ilkel atalarımızın yaptığı gibi anlamaya hiç çalışmadık ancak hala ilk ilkel atalarımız gibi gözyaşlarımız var. Siz ağlamayı bilen insanlar; bir damla göz yaşının, göz altınızdaki tene ne kadar acı verdiğini bilirsiniz ve bırakın kan içinde yüzmeyi, din ve ayet adı altında biat etmeye zorlandığınız bir küvet dolusu göz yaşında yüzmeye cesareti olan kaç kişi var aranızda?

    Her haliyle ne kadar gerçek olsa bile yaşadığınız yalanlar; hayatınızdaki hiç bir şey, kalbinize yakın hissettiğiniz sevgi kadar gerçek değildir.

HKNPLT.... 12/Ocak/2016

Yorumlar