Gizemini Koruyan 10 Tarihsel Buluntu

Şaşırtıcı gizemlerle dolu Dünyamızda; izah etmeye bir ömrün bile yeterli olmadığı birkaç şeye göz atmaya ne dersiniz?

1- Moa Kuşu
Yeni Zelanda'da  7 milyon yıl önce yaşadığı bilinen ve 17. yüzyıldan itibaren, insanlar adaya ayak bastıktan sonra nesli tükenen bu devasa kuşa ait hiç bozulmamış bir ayak kalıntısı.
2-  Sacsayhuaman Tapınağı
Peru'nun Cusco şehri yakınlarındaki bu tapınağın duvarlarındaki her bir bloğun yüzeyindeki kusursuz işçilik bugün bile sırrını korumakta. İşte arasından su dahi sızmayan, incecik bir kağıt parçasının bile girmediği o mükemmel duvar.






























3- Taş Devri Tünelleri

Taş devri insanları tarafından yapılan, İskoçya'dan Türkiye'ye kadar uzanan yeraltı mağara ağının gizemi hala sırrını korumakta. İnsanlık buzul çağından günümüze bu sayede nesillerini aktarmış olabilir mi? Ne dersiniz?











5- Kosta Rika'nın devasa taş topları

Küre şeklinde yapılmış irili ufaklı bu topların bazılarının çapı 2,5 metreyi bulabiliyor. İşte karşınızda; çevresinde hiç taş ocağı'nın olmadığı, kimler tarafından ve ne için yapıldığı hala bir sır olan, volkanik taş parçalarının yontulması ile yapılmış gizemli taşlar.







6- Bağdat Pili

Mezopotamya bölgesinde yaşayanlara ait olduğu varsayılan ancak üzerinde net bir tarihlendirme yapılamayan ve icatlar tarihini altüst edecek nitelikteki bir gizem.














7- Voynich Yazması






Kitaba adını veren bir sahaf tarafından ortaya çıkartılan ve hatta kendisinin yaptığı bir sahtekarlık olduğu düşünülen, ancak tarihlemesi daha eskiye dayanan bu yazmanın benzersiz alfabetik sisteminin sırrı gerek dilbilimciler ve gerekse kriptologlar tarafından inceleniyor olsada hala çözülmüş değil. 

























8- Antik Embriyo Diski

Günümüz bilminin mikroskop altında inceleyebildiği, embriyo gelişiminin tasvir edildiği bu gizemli taş disk Kolombia topraklarında bulunmuş. Çözümlemesi bir muamma olan diskin prehistorik döneme ait olduğu varsayılsada tam bir tarihleme yapılamamaktadır. Üzerinde moleküler genetik bilmine ait bilgiler içeren taş disk hala sırrını saklamakta...







9- Antikitera Mekanizması

İlk analog bilgisayar sistemi olarak adlandırabileceğimiz bu sistemin gökcisimlerinin konum tespiti için kullanıldığını biliyoruz ancak sistemin, zamanla konumları değişmesine rağmen gök cisimlerini nasıl bu kadar hassas ve kusursuz tespit ettiği hala sırrını koruyor.





10- Yonaguni Sualtı Şehiri

Bir dalış eğitmeni tarafından tesadüfen keşfedilen ve tarihlemesi Mısır piramitlerinden 10.000 yıl önceye dayanan bu sualtı şehirinin gizemi hala açıklanabilmiş değil.


Yorumlar