Günün Sesi - Ayo

    Geçtiğimiz günlerde; içimde bir sıkıntı ve isteksizlik halinde müzik sitelerinde dolanıyordum. Dinlediğim hiçbir ses keyif vermiyor, o anki ruh halime hitap etmiyordu. Havanın bulutlu olmasından kaynaklanıyor olsa gerek içimde hep bir bahar havası özlemi ve bu özlem dinlemek istediğim melodilere de yansıyor. Tesadüfen karşıma Ayo ve şarkıları çıkıveriyor. Kendine has tarzıyla sesini çok iyi kullanabilmesi bana biran Tracy Chapman'ı hatırlattı. 

    Ayo (Joy Olasunmibo Ogunmakin) Nijerya kökenli ve 1980 Almanya doğumlu, şarkıcılığının yanı sıra iyi de bir söz yazarı. Başarılı albümleriyle  ve tüm Dünya çocuklarına eğitim hakkı tanınması için UNICEF ile birlikte hazırladığı projesiyle ve kendisi hakkında çekilen belgesel ile iyi tanınan sanatçının farkına bugünlerde varabilmek geçte olsa bir mutluluk benim için.

    Ayo, eroin bağımlısı bir anne ve aileden ayrı yaşan bir babanın eksikliği içinde koruyucu aile programıyla yetişmiş. Küçük yaşta müziğe ilgisi olan Ayo'nun müzikal altyapısında Pink Flloyd, Soul Children ve Bob Marley gibi değerli sanatçıların etkisi büyük olmuş ve parçalarında da bu etkileri görmek mümkün.

    Fazla uzatmadan sözü müziğe bırakalım ve günün ses'ini dinleyelim.






Yorumlar