Ahtapot Salatası (Kendi Tarifim)



Malzemeler:
1 Adet ahtapot
2 Çorba kaşığı kimyon
Taze Soğan
Tere / Roka (Tercihe göre)
Brokoli (Haşlanmış)
Sarımsak
Limon
Zeytinyağı
Dereotu
Cheery Domates
Kırmızı Şarap
Yeşil Zeytin
Akdeniz Sos yada Balsamikli Sos

Yapılışı:

         Aldığımız Ahtapotu kendine has sıvısını biraz olsun salması için sert bir zeminde dövüp yıkıyoruz daha sonra başını kesip bir süre (kaynar suda 10 dakika) haşlayıp sümüksü sıvıdan arınmasını ve temizliğinin kolay yapılmasını sağlıyoruz. Temizleyip derisini yüzdükten sonra Kırmızı şarap içine yatırıp buzdolabında 8-10 saat kadar dinlendirip orta ateşte içine kimyon serperek 25 dakika haşlıyoruz.

         Tercihe bağlı olarak Ahtapotu ister yıldız şeklinde isterseniz küçük küpçükler halinde içine sarımsağı da doğrayarak; üzerine limon ve zeytin yağı ekleyip 1-2 saat bekletiyoruz. Uygun bir salata tabağına alıp diğer malzemeler ile süsledikten sonra sosumuzu ilave ediyoruz.
Afiyetler olsun.


Yorumlar