Diren Cumhur...!


DİRENMEK - DİRENİŞ
  1. Herhangi bir düşüncede, bir istekte veya bir durumda karşı koymak, ayak diremek, inat etmek, ısrar etmek.
Evet dilimizde anlamı bu. Peki ya gerçekten bu mu?Geçen yıl Taksim'de diren Türkiye, diren Gezi Parkı diyenler tam olarak bu lügat anlamını mı ifade etmeye çalıştılar? Neye ve kime karşı? 

Anlamını yazmamız gereken o kadar çok şey var ki; demokrasi, hürriyet, özgürlük vs, vs ha bir de insanlık... Yıllarca ulu Önder'in söylemlerini kullandık anlamadılar, peki; anlayacakları ve zaten bizim anlayıp da kullanmadığımız, etik bulmadığımız ama onların sözde iyi bildiği yönden bakalım. Hak, hukuk, din, inanç, kitap... Allah'ın kelamını bize nakleden hangi din, hangi peygamber Yüce Yaradanın dininin, kitabının, şeriatın dışına çıkarak; bu günümüzde yaşananları reva kılıyor,  müsaade ediyor. Allah'ın dili, dini bizlerle böyle mi temas ediyor? O zaman "Allah belanızı versin" diyesim geliyor ama bize atalarımız bazı kelimeleri kullanmamız gerektiğini öğretti. Hoş aklımızdan geçirmek günah da değil üstelik.

Be nağmertler, be vatan evlatlarını bu denli hayasızca harcayanlar; sizin Allahınız kimdir, kitabınızın adı nedir, kıbleniz neresidir de bu müstesna topraklara, o çok değer verdiğiniz Osmanlı mirasına, bir milletin onurunu temsil eden bayrağa, sancağa ihanet edersiniz. Ve siz kimsiniz de bu halkın yüzde ellisi bize yetki verdi diyerek binbir türlü ayak oyunlarıyla tuluat ederek sahne alırsınız ve üstelik rol icabı da olsa " Ben Türk'üm" deme cesaretini bir kez olsun göstermeden. Gerek örf'i ve gerekse şer'i hükümlerin kanun tarzında yazılmış olduğu nağmeler size bunları mı öğretti? Siz şimdi bu yaptıklarınıza cihad adını da verebilir ve şaşkınlığınızı meşru kılmaya çalışabilirsiniz ama af buyurun da uyarayım. Cihad; karşı koymak kendini müdafaa etmektir.  Daha derin anlamını Hac/39 da bulabilirsiniz. Ve der ki Rabb'imiz "Kendilerine savaş açılan mü'minlere zulme uğramaları sebebiyle (düşmana karşı savaşmaları için) izin verildi Muhakkak ki Allah onlara zafer vermeye kadirdir"  işte bu sözle birlikte sizi Allah'a havale ediyorum.

Daha mı? Peki. "Sizinle savaşanlarla Allah yolunda (O'nun rızası için) siz de savaşın Fakat aşırı gitmeyin (yaşlıları, kadınları, çocukları öldürmeyin) Çünkü Allah aşırı gidenleri sevmez. (Bakara/190)

Hadi bakalım şimdi gidin Cumhur'a sorun....

Yorumlar