Bayrak

İnsanların gruplar ve kavimler halinde yaşadıkları dönemde yerleşik bir düzenleri yoktu, kendilerini tanıtmak ve ifade etmek için çeşitli semboller kullanmaya başladılar. Taşlar, işaretler, şekiller... Günümüzde arkeolojik değer taşımaktan öte gitmeyen bu unsurlar tarihimiz boyunca süregelen bir gelenek halini almakla kalmadı; bayraklaşarak toplumların genel kriterlerini, tarihlerini, inanışlarını, bulundukları bölgeye hakimiyetlerini de temsil eder oldu.

Her toplumun, ülkenin farklı bir tarihi, kültürü, inancı vardır ama aynı zamanda tüm dünyada insanlığın özde tek değer olarak kabul ettiği ve sadece toplumsal farklılıkların ayırdığı bazı özellikler vardır ki bunlar da o toplumun, milletin, ülkenin bağımsızlığını, bölünmez bütünlüğünü, hürriyetini, onur, şeref ve namusunu temsil eder. Ülkeler tarihine baktığınızda çok az sayıda ülkenin bu unsurların bir kısmını içeren sembolleri barından bir bayrağa sahip olduğunu görürsünüz. Ancak sadece Türk bayrağı al rengiyle, ay yıldızıyla topraklarında yaşayan, çeşitli din, mezhep, ırk ve dil yelpazesiyle, çok uluslu Türk Milletinin değerlerini bu denli yansıtan yegane ve en anlamlı bayraktır. 

İlk şeklini Sultan I.Murat döneminde alan bayrağımız ne yazık ki bu günlerde bazı haddini bilmez çevrelerce küçümsenmekte, gözardı edilmekte ve değiştirilemez anayasal bir korunurluğa sahip olmasına rağmen hakaret görmektedir. Aşağıda fotoğrafını göreceğiniz gazete kupüründe bu açık ve net görünmektedir.

Şimdi buradan sormak istiyorum Acun Ilıcalı ve programı yayınlayan kanal acaba hangi ülkenin ve/veya fraksiyonun  onuruna, şerefine, namusuna, bölünmez bütünlüğüne, hürriyetine hizmet etmek adına böylesi bir ihanet içinde bulunmuşlardır.?

İzlemeye devam et halkım, sadece izleyin... 
                                                                İzledikleriniz sizi değil siz izlediklerinizi yönetin.

                                                                                                                                    HKNPLT

                                                                                                                               

Yorumlar